Бібліотека
На запрошення Рівненської обласної бібліотеки для дітей шкільні бібліотекарі разом з працівниками обласної книгозбірні взяли участь в антифейковій інтелектуальній грі «НотаЄнота». PDF Друк

Гра відбулася в межах всеукраїнського проєкту «НотаЄнота», до якого долучилися 100 освітніх, культурних закладів, громадських організацій з різних куточків України.
Пройти через шлях фейків та маніпуляцій, розпізнати пропаганду, виявити недостовірну інформацію і врятувати єнота з пропагандистського полону командам «Дослідники», «Віват», «Вперед, до перемоги!», «Захист» та «Оптимісти» допомогли знання та навички з інформаційної безпеки.
Ведуча антифейкової гри Світлана Молчанова, завідувачка інформаційно-бібліографічного відділу обласної дитячої бібліотеки, медіатренер, також запропонувала бібліотекарям обговорити перспективи проведення ігор в навчальних закладах міста.
У фіналі заходу журі в складі Наталії  Адамівни Назарук – директорки Рівненської ОБД та Ніни Миколаївни Волянської, методиста міського управління освіти, оголосило команду-переможця – «Віват». Члени змішаної команди, окрім диплома, отримали  в подарунок видання з медіаграмотності для дітей.

 
25 лютого 1871 народилася видатна українка поетеса ЛЕСЯ УКРАЇНКА! PDF Друк

Багатогранний талант Лесі Українки знайшов свої втілення у найрізноманітніших сферах – вона і лірик і прозаїк, драматург і літературний критик, перекладач і публіцист, захоплювалася фольклором. Але найголовніше, що Леся Українка була і залишається у нашій свідомості непримиренним борцем за соціальну справедливість та українську самоідентичність!

 
Закладки - друзі книг! PDF Друк

Всі ми любимо читати .І  звичайно ж,користуємось закладками.Адже акуратне поводження з книгою- запорука її  гарного вигляду і довгого життя.
Книга ,в якій є гарна закладка ,виглядає значно привабливішою .Таку книгу і читати приємно!А зроблена закладка
власноруч -гарний подарунок !
Наша бібліотека провела виставку-конкурс на найкращу книжкову закладку,створену власноруч!Участь взяли здобувачі освіти 2-Б,2-В,2-Д,2-Є класів. Безліч ідей,креативних думок втілили діти у свої роботи.В результаті перемогла дружба!

 
21 лютого - Міжнародний день рідної мови! PDF Друк

Вітаємо всіх, хто ввібрав в себе нашу мову, знає своє коріння та розуміє витоки, що дає нам силу і могутність. Давайте берегти і розвивати рідну мову, цінувати її дари, не розпорошуючись на запозичення. Ми могутні й міцні в своїй мові. Наше слово – наша сила!


 
19 лютого 1992 року Верховна Рада України своєю постановою затвердила Державний Герб незалежної України PDF Друк

19 лютого 1992 року Верховна Рада України своєю постановою затвердила Державний Герб незалежної України. Ним став золотий тризуб на синьому щиті — знак  Київської  держави  часів правління Володимира Великого, що символізує безперервність тривалого   історичного   розвитку   українського   народу.
День Державного Герба України — це чудова нагода ознайомитися з підбіркою ЦІКАВИХ ФАКТІВ про наш національний символ.
Є понад сорок версій, що пояснюють походження тризуба. Серед версій тлумачення:
</td>
</tr>



</table>
<span class= 
<< Початок < Попередня 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Наступна > Кінець >>

Сторінка 3 з 12