Новини
"Ой яка чудова українська мова..." PDF Друк e-mail
Неділя, 13 листопада 2022, 15:16

"Ой яка чудова українська мова..." Такими  щемними  словами учні 7 -Г класу розпочали поетичну імпрезу, присвячену    Дню української писемності. Школярі  виразно декламували чудову лірику про мову Д.Павличка, С.Воробкевича,

І. Багряного, А.Малишка, О.Олеся, О.Підсухи! Діти засвідчили розуміння того, що сила  української нації у її слові, це зброя у боротьбі за  нашу волю! Слава нації!

Васюта С.Д., учитель української мови і літератури

 
Мова - це віконця, через які людина бачить світ PDF Друк e-mail
Четвер, 10 листопада 2022, 13:24

День української писемності та мови – це не тільки святковий день календаря, що нагадує нам про Нестора-літописця і славну нашу історію. Цей день сьогодні набуває особливого символу незнищенності нашого народу та рідної мови.
Отож учні 5-Г і 5-Є класів долучились до інтерактиву – презентували на уроці рідне слово у різних формах та варіаціях. Зокрема піднесено пройшла гра «Мовна скарбничка», коли кожен учасник міг «покласти» у мовну скарбничку класу призабуте слово, пояснити його значення.
З натхненням  грали у «Лінгвістичний волейбол», створювали нову творчу рубрику «Склади нове слово», знайомилися з розмаїттям рідного слова у віршах та піснях.
Урок виявився напрочуд продуктивним і завершився логічним висновком: наша мова унікальна, а отже, унікальні і ми, українці!

Наконечна З. В.

 
Я люблю українську мову PDF Друк e-mail
Середа, 09 листопада 2022, 17:03

Цікавий захід був проведений до Дня української писемності та мови з учнями 5-В класу, які долучились до фотоквесту "Я люблю українську мову".

Діти виконували різноманітні фотозавдання, проявляючи творчість, оригінальність та креативність, наприклад, за допомогою підручних засобів викладали слово  "мова" та добирали епітети, знайшли найбільш та найрідше вживану літери в українській мові, давали відповіді на загадки-жарти та фотографували відповіді до них.

Здобувачі освіти мали змогу поринути  в багатий світ краси і рідної мови, вчилися бути спостережливими, кмітливими та винахідливими.

Остафієва Є.М.

Учитель української мови та літератури

Останнє оновлення на Середа, 09 листопада 2022, 17:37
 
<< Початок < Попередня 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Наступна > Кінець >>

Сторінка 10 з 60
Как создать школьный сайт.