Новини
Шевченківський квест «У житті, у творчості, у спогадах» PDF Друк e-mail
Середа, 06 березня 2019, 08:55

Шевченківський квест «У житті, у творчості, у спогадах»

Із нагоди Дня народження Т. Шевченка було проведено захід «У житті, у творчості, у спогадах». Квест створений із метою розширити знання учнів про життя і творчість поета, сприяти вихованню національної свідомості , розвивати в учнів 5-7 класів уміння працювати в команді, формувати громадянську й загальнокультурну компетентності.

Квест допоміг нам з’ясувати, яка із чотирьох команд стала кращим Шевченкознавцем.

Для успішного пересування команд вперед і подолання перешкод, учасники отримали маршрутний лист, на якому позначені місця знаходження станцій символами. Діти вкладали у виконання різних завдань всю свою енергію і креативність, намагалися економити час і з нетерпінням чекали підбиток підсумків гри.

Такий захід сприяє поглибленню систематичних знань учнів про життєвий шлях поета, всесвітнє значення його творчості, виховує свідомого громадянина України.

 

Учителі української мови і літератури

Клічук Т.Д., Хоменко А.А.

 
Завжди сучасний Шевченко PDF Друк e-mail
Вівторок, 05 березня 2019, 13:27

04.03.2019 року в НВК № 19 відбувся надзвичайно цікавий захід «Шевченко – совість нації», який провели учні 10-х класів.

Старшокласники  репрезентували сучасні образи Кобзаря у різних іпостасях: художника, музиканта, проROCKa…

Глядачі були приємно вражені новим образом митця:

Скиньте з Шевченка шапку. Та отого  дурного кожуха.

Відкрийте в нім академіка.

Ще –  одчайдуха – духа.

Ще – каторжника роботи.

Ще нагадайте усім:

Йому  було перед смертю

Всього лише сорок сім…

І. Драч

Наконечна З.В., Харечко Л.Г., учителі української мови і літератури

 
Жіноча доля у творах Тараса Григоровича Шевченка PDF Друк e-mail
Вівторок, 05 березня 2019, 13:13

04. 03.2019 року в НВК№ 19 у 9-В класі був проведений бібліотечнийурок «Тема жіночої долі у творах Тараса Григоровича Шевченка». Учні класу мали змогу ознайомитися із  виставкою живописного і художнього доробку митця «Дуалізм образу Катерини в однойменних творах Т. Г. Шевченка : поемі та картині», прослухати цікавий матеріал бібліотекарів школи Файзенберг О.В., Пашковської О.В. про роль матері, сестри, подруги, коханої у житті і творчості Т. Г. Шевченка.

Дев’ятикласники підготували до уроку повідомлення про ранні балади Кобзаря, у яких йдеться про дівочу і жіночу долю(Середюк О.,Денещук О., Ковальчук О., Сидорчук А., Іванова О.), прокоментували презентацію за поемами «Катерина» і «Наймичка» (Аніскіна В., Кропива О.); учні також продемонстрували художнє читання  вище згаданих творів (Матвіїв Д., Сергєєва В., Кутаєв В., Денещук О., Заремба Д.). Окрасою уроку стало виконання пісеньСидорчук Я. про жіночу долю на слова Т. Г. Шевченка.

 

Васюта С.Д., учитель української літератури; Файзенберг О.В., Пашковська О.В., бібліотекарі.

 
<< Початок < Попередня 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Наступна > Кінець >>

Сторінка 58 з 60
Как создать школьный сайт.