День Гідності та Свободи PDF Друк e-mail
Вівторок, 26 листопада 2019, 08:57

В Україні 21 листопада відзначають День гідності та свободи – свято на честь Помаранчевої революції (2004 рік) та Революції гідності (2013 рік).

Шість років тому українці вийшли з митним протестом на майдан Незалежності в Києві, щоб відстояти свої цінності та свободу. Після того були важкі місяці протистоянь, жорстокі розгони та вбивства громадян. Важкою ціною українці вистояли та перемогли ! Світла пам`ять загиблим!

Це свято відзначалося як День свободи з 2005 по 2011 рік. За правління Віктора Януковича його відзначення фактично скасували, об`єднавши із Днем Соборності 22 січня. У 2014 році Петро Порошенко відновив його офіційний статус. У Києві 21 листопада проводиться поминальний молебень і покладання квітів на алеї Героїв Небесної сотні.

У НВК №19 21 листопада активісти учкому провели інформаційні п`ятихвилинки «Цей день в історії України», години спілкування «День Гідності та Свободи», відеолекторій у фойє школи , покладання квітів до меморіальної дошки Олександра Храпаченка, випускника школи, Героя Небесної сотні.

 

Мельникович Анна,

Камінська Тетяна, 7-Аклас

 
Как создать школьный сайт.